miercuri, 28 octombrie 2009

another me

De ce iti plac frunzele ingalbenite de toamna? Uscate, tremura pe cregi, par mai slabe ca tine, isi asteapta asa amarate soarta.Cad si cad..pe rand toate, asa chircite pe joc, zdrobite de pasii grabiti si maturate de pe strazi. Oricum nu le mai priveste nimeni. Rar admiri o frunza cazuta.Le privesti cand inca mai sunt agatate sus. Covorul de frunze te mai incanta.
Frunzele sunt galbene acum toamna. De copaci nu mai zicem ce culoare au. Vara nu spunem ca sunt verzi frunzele, copacii sunt verzi. Nici nu ne uitam la frunze. Poate daca ar cadea asa verzi, ne-ar atrage un pic atentia, "uite saraca frunza asta, verde si sanatoasa cum s-a parapadit in miezul verii". Frunzele fac copacii verzi, iar copacii verzi fac padurea verde. Dar si toamna e la fel. E mai trist. In fiecare zi se sterge cate putin din tablou. Si maine alta dimineata, alte frunze pe joc, maturate si ele, aruncate in ghene..si tot asa cand te trezesti intr-o dimineata ca nu mai e nicio frunza. Si nici nu iti pasa. Nu mai stii cum era cand erau frunze galbene si copacii pareau pictati. Asa facem in fiecare toamna.
Stai si tu putin pe banca aia, opreste-te un pic, ce daca esti grabit. Stai acolo si gandeste-te un pic. Prefa-te ca esti obosit si te odihnesti, nu ca ai ramas sa admiri copacii. Nu trebuie sa ai o chitara, sa fredonezi balade, nici sa scrii poezii. Stai acolo, priveste putin si tine minte. Daca mai esti cu cineva, bate-l pe umar si spune-i "uite e toamna, vezi ce frumos e?" Daca nu zice nimic, lasa ca se gandeste si el. Respira un pic aerul de toamna, apoi te ridici si pleci.Atata macar sa faci, ca de aia e toamna, mai e putin si se termina octombrie si tu te gandesti, ca iti expira abonamentul la ratb si trebuie sa il incarci din nou, nu ca incet, incet se duce toamna. Nu se termina numai octombire, se termina si toamna. Asa ai facut in fiecare luna. Macar toamna sa zici si tu ca ai vazut frunzele galbene, ca era frumos si placut cand stateai pe banca.

Natura se schimba in fiecare anotimp, noi doar ne prefacem ca ne schimbam. Ne prefacem un pic ca ne pasa si trecem mai departe fara sa mai intoarcem capul. Te grabeai sa intrii in casa, invarteai cheia in broasca repezit, si ai intors un pic capul si ai vazut ca e toamna...uite trece toamna, ai vazut? Sa nu uiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu